Våren och sommaren är blommornas tid, men att höstens vindar blåser friska betyder inte att du måste hålla dig till köpeblommor för att pryda hemmet. Faktum är att hösten med alla dess färger ger många chanser till att skapa vackra blomsterarrangemang. Kanske är växtarrangemang ett bättre ord att använda då blommorna ju trots allt lyser med sin frånvaro under hösten.

Plocka bär och kvistar

Brandgula rönnbär och kvistar med färgglada löv kan liva upp vilket rum som helst och likaså gör klarröda nypon tillsammans med vintergröna växter. Även mossa och nakna kvistar kan bli riktigt snyggt. Du kan strö ut dem på bordet vid festdukningen, sätta långa kvistar i en hög, elegant vas eller pryda rummen med många små vaser. Det härliga med höstens bär är dessutom att de varar ända tills frosten kommer om inte längre än så. Om inspirationen tryter har både TV4 och Sköna Hem beskrivningar på hur du gör trevliga höstarrangemang.

Bevara växterna längre

Genom att sätta växter i oasis eller stickmassa kan de suga i sig vatten bättre och genom att låta dem suga upp glycerol förblir de fina hela vintern. Ytterligare ett sätt att bevara höstens färger är att låta torka växterna innan de blir till fina höstarrangemang.

Author