Både barn och vuxna kan tycka att det är roligt att pyssla då och då. Speciellt roligt blir det förstås om sakerna också kan användas till något, till exempel prydnadssaker eller dekorationer. Men vad kan man egentligen pyssla ihop på egen hand och vad behöver man?

Pigga upp glas, speglar och annat

Kanske har man en ytterdörr med lite tråkigt glas, en dushkabin i glas eller en gammal glasburk som man vill piffa upp lite extra? Då kan man använda sig av speciell glasfärg för att måla fina motiv av alla möjliga slag. Det är också en sak som barn kan vara med på. Man måste bara se till att färgen inte hamnar överallt. Det kan vara klokt att rita med färgen på en plastficka eller plastbit istället för att måla direkt på glasen. När figuren har torkat tar man loss den från plasten och så klistrar man upp den där man vill ha den. Varför inte låta barnen göra var sin fina ljuslykta med motiv de har valt på egen hand?

Fina klädnypor

Med enkla medel kan man piffa upp sina klädnypor. Är de tillverkade i trä kan man spraya dem i glada färger och bara det gör dem finare. Om man dessutom klistrar på en liten konstgjord nyckelpiga på dem blir de ännu vackrare att titta på. De här nyporna kanske passar sig bäst som prydnad och dekoration. Det är lätt hänt att nyckelpigorna lossnar om man tar i för hårt med dem och dessutom kan färgen färga av sig på våta klädesplagg.

Egna vaser eller krukor

Om man har tillgång till lera och en drejskiva kan både vuxna och barn forma egna krukor eller vaser. Det är dock bra att komma ihåg att de inte tål vatten om de inte bränns eller glaseras ordentligt. Genom drejning kan man forma en kruka till vad som helst. Varför inte skapa en kruka i form av en ballong till den som snart ska fylla år? Att dreja är dock inte helt enkelt och det är inte så många som har rätt utrustning hemma. Det kan dock vara klokt att kolla om ungdomens hus eller liknande där man bor erbjuder drejning.

Halloweenpynt

På hösten och inför halloween är det oerhört populärt med olika läskiga prydnader. Många köper dem i affären men det flera inte tänker på är att man också kan göra en hel del pynt själv. Med orangefärgat eller svart papper kan man göra roliga girlanger att hänga upp. En pumpa karvar man lätt ur på egen hand och om man inte vill hålla på med vassa knivar kan man rita ögon och munnar med en svart tuschpenna. En liten häxhatt av papper gör pumpaprydnaden helt komplett.

Author