På senare tid har Instagram, Facebook och handarbetsbloggar fullkomligt svämmat över av bilder på en ursöt, blommig flodhäst. Det är den så kallade ’Happypotamus the Happy Hippo’ som har tagit virkarnas värld med storm.

Den glada flodhästen virkas av afrikanska blommor som fästs ihop till att forma den fina flodhästen och fylls med valfri stoppning. Det är ett ganska stort projekt som kräver många afrikanska blommor men det är ett roligt djur att göra, inte minst då du kan använda de färger som du själv önskar. En del använder endast två eller tre färger som går ton i ton medan andra gör flodhästar i regnbågens alla färger.

I Tidningen Land visas det hur du enkelt tillverkar de afrikanska blommorna. Skaparen av flodhästen är Heidi Bears och om du inte känner dig bekväm med att virka ihop flodhästen på fri hand så finns hennes mönster att köpa på exempelvis Ravelry. Hon har även gjort andra djur av afrikanska blommor såsom hästar, fjärilar, ugglor, dinosaurier, hundar och mycket mer.

Flodhästen blir till en fin prydnad i vardagsrummet men den blir också en utmärkt gåva till både barn och vuxna. Varför inte virka en Happypotamus till den nyfödda bebisen?

Author