DIY trädgårdsdekorationer

Snart kommer sommaren tillbaka och även om det kan kännas kallt och grått just nu, så går tiden snabbare än man tror. Under våren är det många som börjar sätta igång med att städa undan vintern från sin trädgård. Snart är det dags att börja fixa och pyssla igen för att få en fin trädgård att spendera sommarkvällarna i.

Det finns otroligt mycket saker som du kan göra själv och i många fall kan du också återbruka det du redan har hemma. Här nedan hittar du en lista på några riktigt fina trädgårdsdekorationer som får din trädgård att sticka ut ur mängden. När du ändå är igång och fixar till trädgården så se till att kontrollera eventuella halter av radon. Företaget Radea hjälper dig på vägen.

6 riktigt snygga dekorationer till din trädgård

Den gamla grillen

Har du en gammal kolgrill som inte kommer till användning längre? Då kan du använda den till en egen liten rabatt. Snyggast blir det om du använder en klotgrill med rundad botten. Fyll den med jord och plantera vackra blommor.

Lastpallar

Det finns otroligt mycket som du kan göra med gamla lastpallar. Du kan till exempel använda pallarna för att skapa soffor, golv eller varför inte små trädgårdsbord. Måla pallarna så blir de lite extra snygga. Med hjälp av en lastpall kan du också skapa riktigt snygga blomställningar.

Unik blomhylla

Vill du ha en snygg blomhylla i din trädgård? Kanske att sätta upp på den där murväggen som annars ser så trist ut. Har du en gammal sängram ståendes hemma så se till att återbruka den! Sätt upp sängramen på muren och låt ytterligare en planka agera hylla.

Skyltar visar vägen

Små skyltar som visar vägen i trädgården ger dig inte bara möjlighet att lokalisera rätt, t.ex. vart gurkan odlas och vart tomaterna ska vara. De är även riktigt fina och ger din trädgård karaktär. Om du är extra pysslig av dig kan du skapa skyltarna själv i lera, använd därefter band och fäst skyltarna i stadiga pinnar som du sedan sticker ner i marken.

Cykelhjul som stöd för klätterväxter

Har du gamla cykelhjul som du inte har någon användning för? Kanske den gamla cykeln i källaren som har gått sönder för länge sen? Hjulen kan du enkelt placera på en vägg av plankor, staket eller liknande. Låt sedan dina växter få klättra upp och bilda en fantastisk vägg av grönska.

Skottkärra

Precis som med klotgrillen kan du enkelt skapa en vacker blomsterlåda av en gammal skottkärra. Är du händig av dig kan du till och med bygga den själv. Ta en gammal trälåda och fäst ett hjul i fram med hjälp av pinnar, skenor eller vad helst du känner passar stilen.

Author