Behöver du en ny hobby? Pandemin har fört mycket negativt med sig. En sak som många plågas av är ensamheten och all den tid de måste vara hemma. Tid som tidigare tillbringades med vänner eller med olika aktiviteter som nu ställts in. Ett bra sätt att hantera den nya ensamtiden är att fylla den med något nytt – som med en ny hobby.

Vad är pixel art?

Wikipedia går det att läsa att pixel art, eller pixelkonst som det kan kallas på svenska, är en form av dator- eller digitalkonst. Den är för det mesta i form av rastergrafik, vilket innebär att det är grafik som byggs upp av pixlar. Pixel art är ofta förknippad med grafiken i gamla datorspel och mobilspel, som går att känna igen på sina lite kantiga former eftersom de är uppbyggda av små fyrkanter.

De gamla spelen

Att inspireras av gamla datorspel är alltså en bra idé om du vill skapa pixel art. De gamla spelen har blivit allt mer populära och kan nuförtiden gå att sälja för ett rätt bra pris – åtminstone om de är i bra skick och fungerar som de ska. För att skapa pixelkonst behöver du egentligen inga fungerande spel, utan det räcker med att du har en gammal favorit i tankarna som du kan hitta bilder av ifall du googlar.

Pixel art som hobby

Att skapa pixel art kan såklart vara att skapa original, men för det mesta handlar det om att till exempel skapa en figur från ett gammalt datorspel i ett nytt material. Många använder sig av pärlplattor, som passar bra eftersom de är uppbyggda på ett sätt som liknar pixlar. Även andra alternativ är möjliga, bara det är en teknik som bygger på kvadrater eller kuber. Varför inte testa att skapa pixelart av virkade motmorsrutor i olika färger?

Author