DIY, en förkortning för Do It Yourself, är en stort trend inom inredning och design.Det innebär att du plockar fram rätt utrustning och själv skapar inredningsdetaljerna du vill ha i hemmet. Förutom att det är väldigt kul ger det även en unik inredning. Här kan du läsa mer om några saker som du själv kan gör.

Tavelvägg med semesterbilder

De flesta har mängder av härliga sommarbilder som fastnat i telefonen eller hårddisken. Det är synd eftersom de ger så mycket glädje. Därför bör du ta med sommaren in i hemmet och hänga upp dina favoritbilder. Välj ut bilderna och skriv ut dem i olika storlekar. Om du är pysslig kan du även göra egna ramar och dekorera dessa. Hos Byggmax hittar du spik och skruv och allt annat du behöver för att skapa en vacker tavelvägg med semesterminnen. Här hittar du också lim, tejp och annat som du kan behöva för dina DIY-projekt hemma. På deras hemsida finns det även bra information om hur du bäst väljer spik och utrustning för dina projekt.

Förnya möblerna

Istället för att köpa nya möbler när du tröttnat på dem kan du förnya dem. Genom att klä om eller måla om möblerna får de en uppfräschning. Allt du behöver göra är att köpa ett fint tyg eller välj en härlig färg och sätta igång och pyssla. Detta gäller även loppisfynd som du vill ge ett nytt utseende.

Bygg egna möbler

Med träplankor, hammare, spik och skruvar kan du göra mycket. Du kan till och med bygga enklare möbler själv utan någon större ansträngning. Du kan till exempelvis sätta ihop en enkel trästege som du kan använda för att hänga saker på. Du kan även tillverka små bänkar och hyllor.

Author