Har du ett kontorsutrymme i hemmet där du arbetar med hantverk eller handarbeten, kan det vara bra att inreda det på ett sätt som ökar din kreativitet och din lust att vilja spendera tid för arbete där. Det kan finnas många fördelar med att få kontorsutrymmet att kännas lite mer personligt och hemtrevligt.

Gör om ditt kontor hemma

Att jobba hemifrån innebär oftast att man måste anstränga sig för att behålla självdisciplinen. Har man en tråkig arbetsmiljö i hemmet är det lätt att man inte vill spendera den tiden man skulle behöva på arbete. Med hjälp av några enkla inredningsknep kan man skapa en större vilja och lust till att arbeta i sin hemmiljö och på sikt få mer pengar i plånboken. Gör så här:

  • Gör arbetshörnan arbetsvänlig.

Har du en liten arbetshörna är det viktigt att du gör den hörnan funktionell och trevlig på samma gång. Har du exempelvis ett för litet arbetsbord är det inte praktiskt att jobba där. Inte heller om hörnan är placerad på en plats där du inte får vara ifred. Är arbetshörnan placerad mot en mörk vägg är det inte lockande att sitta där och glo i onödan. Placera arbetshörnan på en trevlig plats i hemmet, där du får vara ifred och se till att ha en ordentlig arbetsyta.

  • Gör arbetsmiljön mysig.

Se till att din arbetshörna eller ditt arbetsrum i hemmet känns hemtrevligt och mysigt. Bara för att det är ditt kontor behöver det inte kännas som en separat del av bostaden. Inred den med blommor, mysig belysning och lyxa kanske till det med en egen liten kaffehörna med en egen kaffemaskin.

  • Utför en mindre renovering.

Ditt arbetsrum kanske du inte vill lägga så mycket pengar på, men en omtapetsering kan göra susen för rummets atmosfär. Köp billiga tapeter till rummet för att göra det lite finare och fräschare. Låt inte arbetsrummet se ut hur som helst bara för att det inte är en central del av hemmet. Du spenderar mycket tid där och därför är det viktigt att du gillar det rummet, även om det bara utnyttjas för arbete.

  • Skapa bättre arbetsro.

Har du svårt för att koncentrera dig kan du försöka få bättre arbetsro genom att se till så att du kan stänga om dig och kanske även låsa för att få vara ifred. Köp hörlurar så att du kan lyssna på musik och slippa höra störande ljud från övriga delar av hemmet.

Author