Hur förvarar man sitt handarbete?

Alla som sysslar med någon form av hobbyverksamhet eller handarbete har varit med om den där gräsliga och extremt frustrerande situationen där allt bara går i kras. Pärlbrickan välter, katten lägger sig på pusslet så alla bitar åker i golvet, garnet fastnar i skärpet och halva arbetet repas upp när man reser sig och så vidare. Man vill bara skrika och gråta och det finns inget tristare än att göra om allt från början.

 

Även om man aldrig helt kan undvika olyckor så finns det en hel del bra sätt att förvara sitt handarbete på så att man åtminstone slipper de värsta katastroferna. Genom att ha smarta sätt att packa ihop allt när man går man ifrån kan man slippa dammsuga pärlor och pusselbitar eller linda ihop garnnystan som snott in sig runt alla stolsben efter att valpen har fått tag på dem. Det är också extremt effektivt om man planerar att flytta då man kan bevara sin ordning precis som man vill ha den, till exempel enligt färgskala eller storlek. Om du sedan efteråt anlitar flyttstädning i exempelvis Göteborg kommer de som sedan flyttar in också glädjas av din organisationsförmåga och hänsyn gentemot både dig själv och andra. Rent, snygg och fräscht för alla, med andra ord.

Försegla allt

Just nu är pyssel hetare än någonsin och bland de populäraste formerna hittar vi bland annat scrapbooking, stickning och smyckestillverkning med olika material.

Det viktigaste att tänka på när man sysslar med sådant som är smått och plottrigt som pärlor, pennor, tyger, snören, garner, nålar och knappar är att man kan stänga till om dem ordentligt så att inget spiller ut. För pärlor finns det fantastiskt bra plastlådor som ibland är i flera nivåer, och då de är genomskinliga kan man se vad som finns däri. Man brukar kunna hitta lådorna hos dem som är återförsäljare av pärlorna och det finns många modeller att välja bland. I dessa lådor kan man också enkelt förvara knappar, nålar och tillbehör som små saxar, måttband och lås så de lämpar sig även för dem som syr, virkar eller stickar.

Om man har många garnnystan kan man förvara dem i en öppen korg men det är inte att rekommendera om det finns husdjur eller barn i hemmet. Då är det bättre att kunna försegla allt och man kan använda allt från gamla resväskor i vintage stil till moderna metallboxar. Det finns också särskilda garnskålar som man kan lägga nystanet i medan man jobbar och så matas garnet hela tiden ut via en öppning så att det inte snor eller knyter sig,

Ha en hobbyhörna

En hobbyhörna är alltid en bra idé då man kan förvara allt på en plats. Det kan räcka med en arbetsbänk med byrålådor, så länge man får plats med sina material och kan sluta till allt. En gammal byrå kan målas om så att den passar den egna hobbyn och med det kan den också bli en rolig inredningsdetalj.

Author