Klä julgranen i egen stil

Tycker du också att det är trist att se att alla julgranar ser ut som om de hade varit och shoppat på H&M? Röda kulor eller glittrande lametta hör visserligen julgransklädsel till, men kunde det inte vara skojigt att ge sin älskade gran (som man har för en så kort tid) en egen prägel och stil? Det finns inga regler som säger hur en julgran bör kläs och om man ser till vissa amerikanska hem med julpynt som till och med kan få tomten att få svårt att behålla frukosten, så är det således bara din egen fantasi som sätter stopp. Smaken är som baken, heter det, och detsamma gäller julgranens outfit.

 

Ge din julgran en minimalistisk touch

Det skandinaviskt avskalade är ofta populärt i svenska hem, så varför inte tillämpa det på våra granar? Glöm grälla färger och stora julgranskarameller – klä din gran i enbart vita handtillverkade änglar eller tillverka halmfigurer som går i en ton. Du kan till och med vara så sparsmakad att du helt enkelt bara sätter en spira i toppen på granen och låter resten av grönskan visa sig genom att låta granen vara “helnaken”. Älskar du ljus i granen så kan du enbart sätta i belysning som du kan hitta till rimliga priser och snygg design, när du ändå ska köpa PR Home hos MyWhiteCountryhouse, för att leta lampor eller annan belysning till hemmet. Låt granen och hemmets ljus gå hand i hand, utan en massa övriga attiraljer.

Gör en egen gran

Är du trött på barr som stannar kvar i ditt hem ända fram till nästa jul, eller har du fått nog av stickande, gröna sattyg som till och med sätter sig i underkläderna om du råkat slänga dem någonstans i närheten av din gran? Granar barrar, så är det bara, och du bör sköta den för att denna process ska fördröjas. Men för att få bukt med det problemet utan att för den sakens skull behöva ställa upp en kitschig plastgran, så kan du göra en egen ställning som ser ut som en gran, alternativt en mindre variant av en julgran. Snickra ihop en gran med hjälp av tunnare plankor som går i olika riktningar och som blir smalare ju längre upp mot toppen de kommer. Är du händig kan du även tillverka en ultrasimpel gran av smide eller metall genom att böja till det. Du kan även klippa till en gran av filttyg och förstärka tyget med stadgande vliselin. Hur du sedan dekorerar ditt mästerverk, är helt upp till dig.

Author