Snygga inredningsdetaljer suktar de flesta efter, men prislapparna i designbutiken kan tyvärr vara allt annat än plånboksvänliga. Då kan det vara bra att veta att du kan göra dina alldeles egna, personliga inredningsdetaljer med hjälp av loppisfynd och sprayfärg.

Många förknippar sprayfärg med vandalism och klottersanering men sanningen är att denna smarta färg är så mycket mer än så och går att använda till betydligt trevligare saker. Det gäller bara att välja rätt färg så att kvaliteten på alstren blir perfekt. Skippa färg från lågprisbutikerna och välj istället sprayfärg från tyska tillverkaren Montana Cans för att få en riktigt bra färg. Den finns dessutom i väldigt många nyanser så att du kan hitta en som passar perfekt hos dig.

Fixa vackra lampor, vaser och ljusstakar

Ett hem blir som mysigast när det finns många ljuspunkter i form av lampor. Tyvärr är de allra snyggaste lamporna ofta ganska dyra, men om du ger dig ut på loppis kan du hitta drömlampan ganska lätt. Titta snarare på form än färg när du väljer bland lampfötterna, lampan ska ju ändå målas om. När du hittat den perfekta är det bara att gå loss med sprayfärgen för att få drömlampan. Här finns exempel på föremål sprayade med lyxig guldfärg för exklusiv känsla. Vaser och ljusstakar är också perfekta att förändra utseendet på med hjälp av sprayfärg. Detta exempel där man gjort en vas av en flaska till halloween är ett roligt och kreativt sådant. Innan du börjar spraya är det viktigt att du ser till att föremålet du ska måla är väl rengjort så att färgen verkligen fäster.

Spraya möbler

Det är inte bara smådetaljer som går att förändra med hjälp av sprayfärg. Läs här om hur du lyfter tråkiga trädgårdsmöbler med hjälp av färg på flaska. När du sprayar möbler är underarbete och kvalitetsspray extra viktigt eftersom de tenderar att slitas mer än prydnadsföremål.

Author