Gör eget teaterblod och läskiga sår

Inför högtider som Halloween, och inför kalas och liknande kan både barn och vuxna vilja klä ut sig. Då kan man köpa eller göra olika läskiga saker som gör utklädnaden komplett. Om man har en familj med flera barn kan man snabbt upptäcka att det kan bli dyrt att köpa teaterblod, tatueringar, sår och annat i affären. Dessutom kan detta många gånger innehålla skadliga ämnen, och inte alls passa in i utklädnaden. Det finns dock flera sätt att göra eget låtsasblod i olika varianter. Man kan också på egen hand lätt sminka läskiga sår som passar in i alla hudfärger. De sår som säljs färdiga finns ofta bara i en kulör, och den passar vanligen inte alla. Med en bra utklädnad kan man verkligen sätta skräck i sin omgivning, och om man dessutom skapat det mesta till utklädnaden själv kan man verkligen vara stolt. Tänk till exempel på att man kan göra ätbart låtsasblod!

Att göra eget teaterblod

 

Vid flera tillfällen i livet kan det vara roligt att klä ut sig. Under zombieloppet “Run for your lifes” var både barn och vuxna utklädda till zombies och “offer” och sprang för välgörande ändamål. Till en sådan tävling går det åt mycket låtsasblod. Man kan enkelt göra blod med vanliga skafferivaror. Sirap, kakao, karamellfärg och maizena skapar ett klibbigt blod som inte stelnar. Detta blod kan man dessutom färga grönt som riktigt zombieblod! Man kan också med hjälp av lite gelatin skapa ett blod som stelnar och som ser betydligt mer verklighetstroget ut. Detta blod kan också återanvändas genom att man tar bort det från huden och värmer det i mikrovågsugnen. Även detta blod kan färgas i den färg man vill. Om man vill skapa riktigt realistiska sår kan man göra detta med hjälp av vanligt smink, hemgjort låtsasblod och lite latex avsett för smink. Latexen fäster såret på huden och dessutom kan man gräva lite i det så att såret ser riktigt djupt ut. Dessutom kan man enkelt variera färgen efter den egna hudfärgen.

Vilka kläder bör man ha?

Det finns flera olika saker man kan klä ut sig till. På nätet kan man finna maskeradkläder som passar temat, och där finns också ofta massor av olika tillbehör. Om man ska bloda ner kläderna, eller klippa sönder dem kan man finna lämpliga kläder på second hand. Många gånger kan man också köpa lakan och själv sy en kostym. Det rekommenderas inte att man köper dyra kläder, eller väljer plagg man är rädd om när man ska klä ut sig. Smink och låtsasblod kan ge fläckar som inte går bort i tvätten och det är synd att förstöra plaggen. Kanske kommer man bara bära utklädnaden en kort stund under en dag och väljer man då dyra plagg som går sönder kan man snabbt ångra sig. Om man köper färdiga set med utklädningsmaterial kan det vara en bra idé att klä sig innan man sminkar sig, och att sedan täcka kläderna med en handduk eller liknande under sminkningen.

Author